Den fria själen är liberalt bullshit?

Intervju med författaren Nina Björk i DN i dag, med anledning av hennes nya bok "Fria själar", som handlar om att liberalismen är mer än ett ekonomiskt system. Hon menar att hela vår uppfattning om oss själva och omvärlden är färgat av liberala värderingar. Som inte gör varken oss till bättre människor eller världen till en  bättre plats.

" En av Nina Björks teser är att vår frihetsdyrkan döljer vårt beroende av andra, tränger undan det ofrånkomliga faktum att vi är relationella varelser"

"...i dag kan man ju konstatera att feminismen passar kapitalisemen som hand i handske, med dess tro på villkorslöst oberoende, dess vilja att frigöra sig från naturen och andra människor. För att inte tala om strävan att uppfinna sig själv på nytt."

Kommentarer
Postat av: Anonym

Haft en sjukt filosofisk dag där ja kom fram ti att ju mer insiktsfull ja blir desto mer njuter ja av mitt liv men samtiditt ser ja omöjligheten att va tisammans me nån på riktitt. Ska läsa mera om nextopia, inte riktitt säker men ja tror att de e så ja hela tiden levt mitt liv tidiare, dvs i framtiden mera än i nuet. Om ja ska leva i nuet varför blir ja då inte ihop me den där kedejrökande, alkoldrickande 17-åringen som ja känner sån connection me å som får mej att må bra just nu ? Skitsamma vem människan e i övritt å framtid mm. Jag har säkert haft sex med 500 tjejer i alla åldrar på bussar, tåg, flyg mm å även om ja fortfarande tycker sex e fantastiskt så kan ett häng elr en bio me nån jag gillar betyda så mycke mer på sistone. Skulle inte kalla de relationsutbränd utan snarare nya mål me mina relationer. Killar har blivit mer som tjejer, han lå kvar i sängen å ville pussas för att han tror de e de som du önskar. Allt e fake utom längtan.

2008-10-11 @ 19:50:55
URL: http://denperfektapartnern.blogspot.com
Postat av: Lena

Vilken jävla feminism tror hon på? Hur blev systerskap villkorslöst oberoende? Hur blev rätten till kroppen, rätten till kunskap om den kvinnliga kroppen, och viljan att utforska egna kroppen ett sätt att frigöra sig från naturen? Hur blev strävan efter att slippa en fast, uppfunnen roll "strävan att uppfinna sig själv på nytt" - jävla flumutryck.

2008-10-12 @ 12:20:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0