Drar söderut

Idag åker jag till Skåne. Jag ska flytta ut ur min lägenhet i Malmö. Det är panik. Jag har fortfarande ingen som kan ta hand om min katt. Jag är inte säker på att alla mina grejer får plats i kompisarnas förråd. Jag undrar om mina andrahandshyresgäster har städat ordentligt.

Det här kan bli riktigt jävla skitjobbigt.

Och samtidigt försöker jag fixa lite med vår 30-års fest och bråka med jobbet eftersom jag än en gång inte fått lön i månadsskiftet, när man behöver det som bäst.
Tur att jag har laddat energi genom att vändsteka mig i solen och läsa bra böcker i tre dagar.

Kroppen på dejt men tankarna på annat håll

Jag var på dejt idag med en ny förmåga från Spraydate. Var inte specielt sugen, gjorde det mest för att det redan var bestämt. När jag redan innan känner att jag inte är intresserad blir jag helt kolugn. Inte ett dugg nervös, pratar på utan att tänka på vad jag säger.

Han var väl trevlig men jag tänkte mest på Recensenten. Och när jag kom hem var jag tvungen att ringa honom. Han var på konsert så något ingående samtal blev det inte.

Däremot hade han minsann tid att ringa min kompis M igår. Han ska åka upp från Skåne med hennes bil i nästa vecka. Jag sa till henne att släppa av honom någonstans i Smålands bibelbälte med en lapp på ryggen där det står SYNDARE på.

Borde aldrig skicka sms innan morgonkaffet

Sådär alldeles för många jävla timmar senare så behagade Recensenten svara. Imorse vid halvåtta tiden. Han skrev att jag var rolig och "Hör av dig efter Skånevändan, om denna vecka inte funkar. Kram".

Och jag bara tänkte. Va fan din oengagerade tönt, först inte svara och sen påstå att jag inte skulle ha tid den här veckan när du inte ens tar sig tid att svara på ett mess.
Bah nån måtta får det vara, jag tänker inte hålla på och hänga efter dig din jäkla lurendrejare.

Ja ungefär så tänkte jag. Men jag svarade " För mig hade det mesta funkat denna vecka, det är du som är upptagen. Men visst, vi kan höras nästa vecka". Och definitivt ingen kram på det.

He he he. Det kanske var liiiiiite att ta i. Efter kaffet var jag inte alls lika arg. Men det känns så löjligt att skicka ett "Ursäkta att jag är en bitch innan kaffet" sms.

Jag blir galen. Vad ska jag göra? Ska jag göra något? Vad tycker ni?

Skeptisk mot frukostdejt

Messade med Recensenten igår kväll. Frågade om han hade tid och lust att ses innan fredag när jag åker till Skåne. Två timmar senare, kvart över ett på natten, svarar han.

Han föreslog frukost kl 07 hos mig imorgon. Absolut ett av de konstigaste dejtförslagen jag fått. Lite kul men jag är mycket skeptisk av flera anledningar.

1. Jag är inte hungrig kl 07. Hemmajobbandet har sabbat min redan kassa mat- och sovklocka. Jag dricker två koppar kaffe när jag går upp och äter sällan frukost innan 10.
2. Jag brukar inte gå upp innan 07.30. Och om man ska ha en dejt kl 07 måste jag åtminstone fixa till mig lite innan.
3. Hade han verkligen inte tid någon annan tid i veckan? Lunch?

Att han dessutom var inne på Spraydate på kvällen men inte kunde svara på mitt mess på två timmar gör mig inte mindre skeptisk.

Jobbar på brännan när ni jobbar

Idag tog jag det bästa beslutet på länge. När jag vaknade och såg att solen sken från en klarblå himmel bestämde jag mig för att INTE jobba idag. Det hade varit bra att dra in lite pengar den här veckan också. Men jag måste inte. Och under hela sommaren kommer jag att vara ledig en vecka och vara lika blek som mina lakan.

Därför mötte jag upp M, som var ledig idag, och sen gick vi till Erikdalsbadet och la oss iklädda våra bikinis på gräsmattan. Efter 3,5 timmar gick jag därifrån. Såååååååå skönt! Bara ligga och slappa, läsa lite och lyssna på musik.
Lovely för Lovelyn.

Och vi gör om det imorgon och på torsdag om det är lika bra väder.

Gravidparen invaderar Söder

Igår var jag och tränade. Kände mig lite låg eftersom tveksamheter om Recnsenten dykt upp. Gick längs Götgatan och tänkte "Fan, jag kommer aldrig att hitta någon man att leva med".

Då möter jag ett par som håller varandra i handen, hon är gravid. Sedan kommer ett till gravidpar. Några meter senare två gravida par till.
"För helvete, är det här ett jäkla hån eller" tänker jag.

Efter det möter jag ungefär 30 gravida par. Det var som en invasion av lyckliga par som höll varandra i handen, och där kvinnan vaggade fram med magen i vädret. Det är inte konstigt att man blir lite bitter när man hamnar mitt i en profylaxkurs.


Allt är starkare i Spanien

Konversation mellan mig och Recensenten på väg hem vid 03-tiden i fredagsnatt.

Han: "Har du fler tuggummin?"
Jag hade ett nikotintuggummi i munnen och fler i väskan. Men han känner än så länge inte till mitt nikotinberoende och i vilket fall som helst var det ju inte ett nikotintuggummi han ville ha.

Jag: "Nej, jag tog det sista precis. Tyvärr."
Han: " Men jag får låna det lite då"

Sa han och kysste mig och fiskade med sig tuggummit. Efter en stund kom reaktionen.

Han: " Vilken stark smak det här tuggummit har. Är det spanskt?"
Jag: "Eh, ja, precis. Spansk pepparmint."

Nu vet ni det. De har inte bara jäkligt starka och effektiva receptfria läkemedel i Spanien, de har även väldigt starka pepparminttuggummin.

En underbar helg och ett MEN

Jag har haft den bästa helgen på länge. Efter den underbara fredagen följde en solig lördag som innehöll solande på innergården, lunch på Djurgården, promenad till Humlegården där det solades ännu mer, mys och schlagertittande hos M.

En fantastisk lördag som dock avslutades med att jag bevittnade ett gängslagsmål från mitt vardagsrumsfönster. Det kom två väktarbilar, fyra polisbilar och två ambulanser. Bilolycka i onsdags och nu detta. Det finns vissa nackdelar med att bo i centrala Stockholm.

Nackdelarna glömde jag snabbt under söndagen när det först blev brunch på Street, sen slappande på klipphäll och efter det fika på reggaecaféet vid Årstaviken. Allt i strålande sol som gav mig en lätt röd ton på axlarna och några nya fräknar på näsan.

Söndagen avslutades med bio med Recensenten. Vi höll hand och hånglade i biomörkret. Få saker får mig att känna mig så ung som att hångla i en mörk biosalong. Efter bion sov jag över hos honom. Idag sov vi länge, han är ledig och jag tyckte att det kändes helt onödigt att jobba när man kunde ligga kvar i sängen och mysa och sedan äta brunch på hans soliga balkong.

Det är inte bara hans armar som är helt fantastiskt vältränade och fina. Hela hans kropp är bara så underbar. Tydliga muskler men inte gymtränad. Hår på bröstet som jag gillar. Han är så mycket man och jag gillar verkligens hans ansiktsdrag också. Kysser bra, både min mun och andra ställen.

Tyvärr finns det ett MEN. Jag kan inte skriva om det här. Jag skulle vilja men det känns inte rätt. Jag får se om det är ett men som betyder något eller inte. Time will tell.

Lycka är en röd ballong

Det blev en mycket trevlig kväll och natt igår. Jag, L, M och Frun åt först tapas och drack vin hos mig. Sedan ville Recensenten träffa mig, vi skulle mötas upp ute.  Men eftersom vi åt på spansk tid (vid 22-snåret), och inte kommit ut när han ville mötas, fick Recensenten helt enkelt komma hem till mig.

Att träffa tre av sin dejts bästa kompisar på andra dejten är säkert ganska läskigt. Speciellt om de är tre småberusade och pratsamma tjejer. Men Recensenten klarade det galant. Han frågade nästan direkt vem av dem som är Frun och fick feta pluspoäng hos henne. Han lyssnade tålmodigt på M:s berättelser om New York resan och tog L:s högljudda sång ("Hold the line, love isn´t always on time") vid Medborgarplatsen med ro.

Frun och M följde inte med ut, men jag, L och Recensenten begav oss till en bar och klubb på Söder där vi mötte upp två killkompisar. Ganska snabbt tappade vi bort L så det var jag och grabbarna. Inte heller det var några problem för Recensenten. Under kvällen började vi försiktigt med att ta varandras händer lite i smyg och när jag beställde i baren la han ansiktet mot min hals och nacke, bara för att få känna min doft.

När killkompisarna drog vidare satte vi oss i en soffa, jag i hans knä, och hånglade lite. När det närmade sig stängning gick vi hela vägen hem. Jag hade mina nya sandaletter (de som ni sett på bild) och fick blåsor på flera ställen. Men det var en fin morgon, fåglarna kvittrade och solen var på väg upp. Han frågade om han fick låna toaletten och sen om han fick sova över. Det fick han.

Vi hånglade, sov en stund, och hånglade ännu mer. Till sist hade vi sex en liten stund, egentligen var vi nog båda för trötta och berusade för att det skulle bli riktigt bra. Inget fyrverkeri men bra. Men efteråt hade jag lite ångest. För jag vill inte att den här relationen bara ska handla om sex. Han är alldeles för fin för det.

Imorse bestämde vi att vi ska gå på bio imorgon så det verkar gå åt rätt håll i alla fall. Han gick vid 11-tiden. Strax efter att han gått knackar det på dörren. Där står han med en röd ballong med mitt namn på. " Du tappade visst den här igår" säger han. Ja, han hade  hittat den någonstans i närheten. Nej, den var inte min. Det kanske var ett tecken?

Frun var eld och lågor över Recensenten och öste ur sig massa beröm om honom till mig. Jag kunde inte annat än hålla med.
Han är fin.
Och dessutom skåning.

Freeeeeeeeedag

Veckans jobb blev klart redan igår. Det betyder att det är helg redan nu. Solen skiner, jag ska bort till jobbet och äta lunch med en kollega. Sedan en liten tur på stan innan jag tränar funk med Å och ikväll blir det tapas med L. Sedan kanske ut och eventuellt möta upp Recensenten Torkel som hade abstinens efter mig redan igår.
Ja, där är minsann lite pirr i magen där. Jag är övertygad om att ni skulle både godkänna och gilla honom.


Vittne till bilolycka

Innan jag och Jamaicanen kom till baren igår var vi med om en riktigt obehaglig upplevelse. Han hade hämtat mig med bil vid Medborgarplatsen och vi körde förbi vid Slussen. Vi kommer körandes och saktar in vid ett övergångsställe.

På vägen vi ska svänga ut till kommer en taxibil och samtidigt en ung kille i 13-årsåldern springande. Taxibilen kör in i killen med sidan av motorhuven och killen flyger över trottoaren precis framför fronten på bilen som vi sitter i. Killen rullar runt ett varv men kommer upp på fötter samtidigt som både jag och Jamaicanen hoppar ut ur bilen.

Killen går ett par steg, framåtböjd, samtidigt som han börjar gråta och och skrika Ajajaj. Sedan sätter han sig ner. Vi ser hur det droppar blod från hans näsa. Hans kompisar som står en bit bort kommer springande, andra människor i närheten kommer springande. Jag letar efter min mobil för att ringa ambulans, hittar den inte. Jamaicanen frågar mig om jag ringt, men en annan man står precis bredvid mig och ringer 112.

Taxichaffisen står först bara och kollar på bucklan på sin bil. Antagligen i någon sorts chock. En tjej i min ålder sätter sig ner hos killen, någon lägger en jacka över hans axlar, en man ger honom papper som han kan hålla mot den blödande näsan. En polis, som inte var i tjänst, men som stod på busshållplatsen en bit bort kommer fram.

Jag frågar om någon av killens kompisar kan ringa hans föräldrar, vilket de gör. Den civila polisen ber mig och Jamaicanen att stanna kvar tills hans arbetande kollegor kommer. När de kommer får vi lämna våra personuppgifter så de kan ringa upp oss och få vittnesuppgifter senare. Ambulansen kommer och kör killen till sjukhuset.

Fy fan. Killen verkade okej, han hade en rejäl bula i huvudet och antagligen ett knäckt näsben. Jag hoppas att han inte var mer skadad än det verkade. Jag var helt skakig efteråt. Och tacksam för att han inte blev allvarligare skadad. Tänk om jag hade behövt göra hjärt- lungräddning. Tänk om han inte hade klarat sig.

Sedan kände jag mig bara så jäkla tacksam över alla som hjälpte killen, ambulanspersonal och alla andra som jobbar inom vården (de förtjänar verkligen ha en bra lön). Men mest av allt kände jag mig tacksam över livet. Idag tycker jag inte att jag har ett enda bekymmer som är värt att oroa sig för. Det är livet för kort för.


En puss, bara sådär.

Så, då har Lovelyn varit på dejt idag igen. Med Jamaicanen.
Vi träffades ganska sent, jag var först och fikade med en kompis och han hade lite "things to do". Han jobbar ju jämt, kurser, spelningar och i en butik.

Men han tog sig i alla fall tid till ett glas i en bar med mig ikväll, innan han skulle vidare till nån gala.
Det var lika trevligt som sist, vi snackar bra och skrattar ganska mycket. Han kan vara jätteallvarlig ena stunden och nästa stund le sitt fina leende så man bara smälter.

Men jag vet inte var jag har honom. Jag vet inte om han flörtar med mig. Om han gör det så uppfattar jag det inte. Men han ger mig inga komplimanger eller något annat uppenbart. Och jag flörtar inte direkt med honom heller. Ibland glimtar det till något som liknar flört men jag är aldrig riktigt säker.

Jag har tänkt på vad jag hört om honom, hur han är, hur hans liv är. Jag har tänkt att vi nog bara ska vara vänner. Att det som hände mellan oss i Spanien för sju år sedan ska vara ett fint minne, men att det inte ska bli mer nu. Att vi kanske är för lika, håller våra sköldar uppe för högt.

Han körde mig hem ikväll igen. Han stannade bilen och stängde av motorn. Vi pratade lite. Han sa "Goodnight, sweet dreams" och jag sa " Take care, be good". Vi kramades och sedan pussade han mig. En puss, mitt på munnen.

Nu vet jag inte vad jag ska tänka eller tycka. Efter en puss, bara sådär.

Vad händer med Pojken?

"Vad händer med Pojken" undrade Nyfiken i en kommentar.

Inte mycket. Efter att han sov här i lördags har vi inte hörts. Dagen efter stannade han kvar en stund, vi hade sex, vi åt frukost, han fick halsdukarna jag köpte till honom i Barcelona, vi tittade på klipp med Björn Gustafsson på Youtube. Sen åkte han hem.

Det känns som vi håller på att lägga ner. Fasar ut, vänjer sig av och börjar gå vidare. Jag gillar honom, det gör jag. Han är snygg, fin, rolig. Men han är 21 år och ska snart flytta hemifrån och flytta till annan ort för att börja plugga. Vi är inte på samma plats i livet och kommer inte att vara det på länge.

Därför händer det inte mycket mer.

Jag fick en bra recension av Torkel

Jag dejtade Torkel Pettersson igår. Eller ja, Recensenten påminnde lite om skådisen Torkel Pettersson (Jalla, Jalla). Jag mötte honom i city efter att han slutat jobba och vi gick till en hotellbar och drack vin. Han recenserade min presentation på Spraydate, han var mycket nöjd med det mesta.

Han frågade mig om jag fått höra att jag liknar en kändis någon gång. Ja, sa jag och tänkte att nu kommer han att säga att jag liknar Kajsa Bergqvist, det är det jag fått höra flest gånger.
"Du påminner om Sarah Jessica Parker. Vet du vem hon är?" sa han.
"Döh, klart att jag vet" svarade jag och blev glad eftersom jag älskar SJP.
Fast hon har blivit utsedd till en av världens fulaste kvinnor nyligen så jag vet inte om det var en komplimang eller inte.

I alla fall, vi hade mycket trevligt under de drygt fem timmarna som det tog att dricka två glas vin. Han är en av få från Spraydate som faktiskt både sett ut som på sina bilder och varit som han verkade via mail. Smart och sympatisk. Gav mig oväntade och bra komplimanger som "Du verkar vara en tuff tjej".
Och jag gillade verkligen hans förmåga att ställa bra, personliga och överraskande frågor. Det är inte många män som får mig förvånad, på ett positivt sätt, men det lyckades han med flera gånger.

Efter ett par timmar tog han min hand över bordet och smekte den lite försiktigt. Han berömde min mjuka hud och jag dregglade lite i smyg över hans klätterarmar. Jag tänkte på att det var synd att han var så tunnhårig, för det är inte särskilt hett. Men nu efteråt minns jag mest hans fina ögon.

Måste dejta mer och fler

Frun saknar sin karl som är kvar i Barcelona. Därför behöver hon något att engagera sig i. Det vill säga någon annans kärleksliv. Alltså mitt kärleksliv.

Så jag har lovat att dejta lite fler män från dejtingsidan på nätet. Och det är ju inte särskilt svårt att ordna. Ikväll ska jag på dejt med Recensenten. Fakta: har jobbat som musikrecensent, nu något annat i musikbranschen har jag för mig, 31 år, över 180 lång, rakad (jaja, tunnhårig då). Verkar smart och sympatisk.

Imorgon blir det drink med Jamaicanen och sedan är åtminstone 3 spraydejter till på g. Är ganska nyfiken på den Nya Kollegan. Vi har chattat en del och nu kommit till stadiet där vi avslutar konversationerna med Kram. Alltid nåt.

(Kan ni egentligen hålla reda på alla männen som jag skriver om? Knappt så jag själv kan hålla isär dem. Speciellt inte eftersom jag tänker på dem som deras alias här, deras riktiga namn och deras spraydate alias om de kommer därifrån.)


Ankdamm på Spraydate

Världen är liten. Till och med på Spraydate. När jag gjorde en sökning på män i åldern 25-35 år i Stockholm hittade jag Herr Nyvaken. Vi är båda tillbaka där vi började.

Sedan hittade jag en intressant 29-årig man som jag kontaktade. Vi mailade lite fram och tillbaka innan vi övergick till chatt på MSN. Efter ett tag kom vi fram till att vi jobbar på samma företag. Inte med samma sak och inte på samma avdelning men ändå. Idag har han addat mig som vän på facebook. Där hade vi tre gemensamma vänner. Dags för mig att göra efterforskningar om Nya Kollegan.

I helgen har jag mest umgåtts med Frun. I fredags åt vi räkor och drack vitt vin och i lördags var vi bjudna på middag hos en kompis till henne. Tre Östermalmsbrudar och jag och Frun. Musselsoppa och massa vin innan vi begav oss till Sturecompaniet och dansade till musiken som Jamaicanen spelade. Jag och Frun pussades lite mitt framför dj:båset vilket inte verkade bekymra Jamaicanen som ringde igår, eventuellt tar vi en drink i veckan.

Abstinensen efter Pojken blev för stark i lördags. Så efter vi varit på Sture och han någon annanstans kom han hem till mig och Frun. Frun la sig i vardagsrummet och bräkte "Bä-hä" till Pojken/Lammköttet innan hon somnade och jag och Pojken ägnade oss åt hett (men tyst) fyllesex.

Kukbilder och miffon

Häromdan funderade jag allvarligt på att lägga ner internetdejtandet. Efter att ha dejtat en smygbög och en dvärg, förlåt, kortväxt man, fick jag ett mejl som fick mig att vilja stänga mitt konto.

I min presentation skämtar jag lite om alla krav jag har på en man. Jag har en lång lista som avlutas med ungefär, men "det räcker om du skriver ett bra mejl till att börja med". På listan finns bland annat krav på egen lägenhet med.

Förvånansvärt många män har listan som utgångspunkt när det skickar ett mejl. Så även den man som skickade ett mejl som började med meningen " Jag ha eght legänhet". Hela mejlet var lika dåligt skrivet. Först trodde jag att det var någon med grav dyslexi som skrivit. Sedan att det var ett skämt.

Han skrev att han var ny på sidan, vad han hette och att han inte hade någon bild på sin sida än så länge. Också skrev han att han var förståndshandikappad.

Ja, jag vet. Handikappade är också människor som behöver kärlek. MEN ÄNDÅ! Jag kände mig förnedrad. Hur het är jag om han tror att vi skulle kunna ha något ihop?

Det räckte liksom med Idrottaren som jag var på en dejt med förra sommaren. Han som var 26 år, bodde hemma och hade ett marsvin som husdjur. Han är kvar på min msn. På raden efter namnet där man kan skriva vad man vill har han haft: R.I.P och marsvinets namn (hon hade dött), "Jönssonligan på tv ikväll" och nu senast, "Byggare Bob".

L påpekade att en autistisk pojke som hon passade spelade Byggare Bob tv-spelet. Idrottaren hade nog fan inte heller alla hönsen hemma. Jag attraherar alltså lätt förståndshandikappad män. Uppiggande.

Min kompis som är med på samma sida attraherar snuskgubbarna. Hon har fått minst tre kukbilder av olika män. Den ena skickade en serie med bilder. Första fullt på klädd, ansiktsbild. Sedan följde: påklädd kroppsbild, bar överkroppsbild, rumpan i kalsonger, rumpan utan kalsonger och till sist- kuken i givakt.

Det är i och för sig blottning om man inte har bett om att få se en stake. Jag uppskattar inte att bli utsatt för blottare på nätet. Men, hon hade fått en bild på en man som var rejält utrustad.

27 cm lång, 20 cm i omkrets. Oh my. Den bilden hade jag ändå velat se. I rent vetenskapligt syfte såklart.

Helgade vilodagen med mojitos

Igår, söndag, bjöd vi killarna som vi bor hos på middag. Naturligtvis enligt den spanska matklockan, alltså kom vi till restaurangen vid tio-tiden. Goda tapas och två flaskor vin slank snabbt ner innan vi gick vidare till en bar i det härliga området Born.

Jag drack den godaste blackrussian någonsin på första baren som hette Gimlet. Underbar cocktailbar som inte såg mycket ut för världen utanför men var mycket läcker i sin enkelhet där inne. Och bartendern visste hur cocktails skulle blandas.

Vi gick vidare till en annan bar för att dricka mojitos. Många mojitos blev det och vilda diskussioner om droger och annat som svenskar och spanjorer vanligtvis har olika åsikter om. När stället stängde klockan tre blev vi utkastade och packade in oss i en taxi.

I lägenheten drack vi vin och pratade vidare till klockan var sju. Då stupade vi i säng och sov till klockan tre idag. Det var ändå inget strandväder idag heller. Jag tog mig en tur in till La Rambla, köpte två halsdukar till Pojken, lyssnade på en konsert med Barrio Candela och blev tagen för att vara spanjorska när jag stod och tittade på spanska tidningar.

Imorgon åker jag hem till Stockholm igen. Utan solbr'änna och utan att ens ha hånglat. Jag är  nöjd ändå men det skulle inte förvåna mig om det är strandväder här imorgon och regnigt när vi kommer till Stockholm.

Internationell utekväll

Lagom till när vi skulle gå ut igår så slutade det att regna. Naturligtvis lämnade vi inte lägenheten innan halv ett och kom till klubben, Otto Zutz, vid halv två. Och då var vi ändå tidiga och stället var nästan tomt. Men vi parkerade oss i baren och efter tre drinkar var stället proppfullt. Och vi var också ganska fulla.

I Spanien försöker de att anpassa sig till EU:s regler om rökning i offentliga lokaler. Det går sådär. De två tjejerna som jobbade i baren rökte och hade ett askfat. Men några fler askfat fanns inte när vi frågade efter det.
"This is an non-smoking area" fick vi veta. Men alla rökte ändå och fimpade på golvet istället.

På dansgolvet där vi befann oss spelades bra hip hop, soul och r´n´b, självklart visade vi hur bra våra svenska, bleka rumpor kunde skaka. Sedan bestämde vi oss för att ta oss upp till vip-avdelningen och L flörtade in sig hos en kille som plockade upp oss till sitt gäng.

L dreglade över en killes tatueringar och jag fastnade med en söt men ack så spinkig pojke. Jag tror att han ville att jag skulle knappa in mitt namn och nummer i hans mobil, men i mitt fylletillstånd trodde jag att han ville att jag skulle skriva ett mess till hans kompis. Logiskt. Sedan blev han irriterad för att jag började dansa med en het tjej från ett annat gäng.
"What are you doing" ville han veta.
"I am dancing, what are you doing" svarade jag.

Som vanligt när jag är full pratade jag också suverän spanska (tyckte jag i alla fall). Under kvällen hann jag också skälla ut en kille, på spanska, för att han knep mig i rumpan.

När vi ramlade ut vid halv sex- sex tiden lyckades jag ge bort mitt nummer. Till en italiensk breakdancer. L hade redan gett sitt nummer till en schweizare. En mycket lyckad internationell kväll.

Och imorse var det så pass mycket sol att jag hann sola på terassen i cirka tjugo minuter.

Mer regn och fler drinkar

Kul att ni hemma i Sverige ligger ute och solar och vi Barcelona sitter inne i regnet. Jag har varken ordentlig jacka eller ordentliga skor med mig och fryser och är blöt mest hela tiden.

Igår regnade det hela dagen. Jag och L åkte in till centrum framåt eftermiddagen och mötte upp en kompis och hennes pojkvän som också har åkt hit på semester i hopp om sol och bad. Vi tog en öl och när vi insåg att regnet inte skulle sluta gick vi till kulturhuset och tittade på två fotoutställningar.

Speciellt den ena, Post in city, var väldigt intressant. Den handlade om hur människor tar över eller utnyttjar allmäna utrymmen på annorlunda sätt. Till exempel anarkisterna i Berlin som bosatt sig i husvagnar i området där muren tidigare låg. Eller de illegala afganska flyktingarna i Paris som förvarar sina få ägodelar i plastpåsar i stadens träd. Eller polackera som skapat Europas största marknad runt en oanvänd fotbollsstadium.

Efter dagens kulturdos mötte vi upp lite andra bekanta och bekantas bekanta och åt middag på en restaurang. Vi drack öl, vin och slutligen drinkar. Vi gick vidare till en bar med porrig röd belysning som varierades med blinkande slingor. Ena servitrisen var i 50-årsåldern, hade super blonderat hår, massa smink och få tänder. Vi drack starka mojitos och när tre drinkar åkt i golvet kände jag att det var dags att sätta sig i en taxi och åka hem.

Fick gulligt mess från Pojken under kvällen. " Nu har jag varit ute och druckit öl och hängt med några polare, skulle vilja åka hem till dig. Men du är inte hemma :( "

Idag har det också regnat hela dagen. Vi sovit länge och har sedan suttit på café nära där vi bor, druckit kaffe, rökt och tittat på regnet. Nu ska vi snart äta middag hemma, dricka vin och sedan bege oss till en bar och dricka drinkar. Sedan blir det nattklubb, en vän till frun har skrivit upp oss på någon lista så vi kommer in gratis. Alltid nåt att glädjas över i regnrusket.

Blir ingen bränna

Det regnar i Barcelona idag. Det ska det även göra imorgon. Så den där fräscha solbrännan vi har hoppats på blir det nog inte mycket av. Igår var vi på Miromuseet och var kulturella, det får vi väl fortsätta med nu. Inte illa alls men vi hade hoppats på att kombinera strand med museibesök.
Om ni har sol i Sverige vill vi inte ens veta det.

Jag tänker lite på Pojken. Vi har messat en del. Han vill att jag ska köpa en halsduk till honom, en sån som jag har och som jag köpte sist jag var i Barcelona. Jag ska försöka hitta halsduken. Den blir en utmärkt anledning att ses igen. För jag vill träffa honom.

Passivtpårökt och bajschockad

Jag och L är inkvarterade hos min frus fd arbetskompis och hans kompis. Stor och fin lägenhet med takterass. Jättejättesnällt att vi får bo här, verkligen snällt. Kompisen är ganska söt, arbetskompisen är mest hög. Han röker på hela tiden. Till och med när han bar in sängen i extra rummet hade han en jolle i mungipan. Snacka om passivpårökning.

Nu har vi ätit lite tapas och sedan druckit  vin på den stora takterassen. Och jag har rökt en sisådär fyra cigg. Det är något med Spanien som gör mig röksugen. Jag tror inte ens att jag rökt sedan jag var här sist i september.

Sedan var det dags för kvällsbestyr. Kissa, borsta tänder, tvätta bort smink. Jag började med det förstnämnda. Men först var jag tvungen att stå och titta ner i toastolen en stund. För där var de mest imponerande bromsspår jag någonsin sett. Där det var vatten var det brunt. Överallt.

Vad är det med män och deras avföring? Ser de inte spåren? Vet de inte hur man använder toaborsten? Bryr de sig inte?

Och samtidigt, många av oss kvinnor skäms om det ens skvalpar i toan när vi kissar...

Äntligen Barca!

Efter tre timmars försening med flyget som inte hade någon vegetarisk macka, flygbuss och sen två tunnelbanor utan rulltrappor mellan, en promenad med 15 kilosväskan, en felringning till spansk tant på porttelefonen så ÄR VI ÄNTLIGEN FRAMME!


Frun är tillbaka

Min kära fru är tillbaka i Sverige och har nu flyttat till Stockholm. Tills vidare bor hon hos mig. Myspys!
Över helgen är även en kär barndomsvän och hennes sambo på besök i stan, igår åt vi middag hos mig och hade så sjukt trevligt. Underbart.

På tisdag lämnar jag landet för en veckas semester i Barcelona. Jag och en vän ska sola, äta god mat, dricka lite vin, läsa böcker, turista och bara slappa. Underbart det med.

Nu ska jag och fru äta lax, dricka cava och titta varandra djupt i ögonen. Sedan blir det utgång med diverse vänner.

Life is good helt enkelt.

(På mansfronten inget nytt. Ett par telefonsamtal med Jamaicanen, that´s it.)

RSS 2.0