Sär säg

Det protesteras ofta mot särskrivningar nu för tiden. Men jag vill protestera mot ihopsägningar. 

För en sak som jag vill undvika i en relation är betydelselöshet i orden. När man liksom bara säger viktiga saker ungefär på samma sätt som man säger "Kan du skicka saltet" eller "Jag köpte mjölk". 
Det värsta exemplet är när man pratar i telefon och ska säga hejdå. En del säger "pusshej", i ett ord. Eller ännu värre "jagälskardigpusshej". 
Visst är det väl bra att ofta berätta att man älskar varandra. Men inte så där slentrianmässigt så att den som hör det inte ens kan ta det till sig. 

Viktiga saker vill jag höra med emfas och betoning. Bara för att man är ihop behöver inte orden sitta ihop. 

Puss. Hej!



Personlig kock

Det finns vissa fördelar att vara sambo med honom. 
Som när han grillar den (enda) egenhändigt fångade öringen, kokar några potatisar till, gör tzatsiki och stoppar allt i matlåda. Tar med den från Åre till Stockholm och påminner mig om att ta med den till jobbet. 
Nu är jag både mätt och nöjd och har imponerade kollegor. 

Att hitta roten till problemet

Något av det svåraste är föreställningarna. 

Först tänkte jag att det var de allmänna föreställningarna som störde mig. Eller det som jag ser som allmänna föreställningar om hur man ska vara som ett par. Varje gång jag pratade om oss, "Vi var i Skåne över midsommar" så tänkte jag, "Åhnej, nu har jag blivit en sån parmänniska som bara pratar i vi-form". Att jag liksom hade försvunnit i allt vi. Också tänkte jag att nu är det bara villa-volvo-vovve-barn-renovering kvar. Jag måste bli en sån där huslig kvinna och vilja ha barn snart.

Sen tyckte jag att det var han som hade föreställningar om hur jag skulle vara. Att jag måste älska att delta i hans friluftsliv, att jag måste vilja ha sex alltid, att jag aldrig ska klippa mig kort. Jag kände press på mig att vara perfekt och bäst, den söta, snälla, fina, underbara flickvännen varje dag. Inte gnälla, klaga, noja. 

Men nojade gjorde jag. Både i mina tankar och till honom. I mitt huvud var det högst relevant, när jag öppnade munnen lät det inte lika bra och hans oförstående miner och förvånade, förnärmade ord gjorde mig frustrerad. 
Så insåg jag, att de flesta av föreställningarna är mina egna. De människor som jag bryr mig om, bryr sig inte om vilken typ av relation jag har, så länge jag är lycklig. Och han blev ju faktisk kär i mig precis som jag var, och tvivlade aldrig på mig. 

Så nu ska jag bara bekämpa mina egna föreställningar och försöka inse att jag är fantastisk och perfekt, precis så fantastiskt operfekt som jag är. 

RSS 2.0