Tjatig kollega

Jag måste säga att jag är imponerad över min kollegas ihärdighet och tjatighet. Ikväll har jag varit på middag med mina fd kollegor. Massa god libanesisk mat och väldigt trevligt. Efter restaurangen gick jag, en tjej till och tre av grabbarna till Kvarnen. Har aldrig varit där tidigare och kommer nog inte att gå dit igen. På hela kvällen såg jag en kille som eventuellt var lite söt. Det är illa.
När vi bestämde oss för att gå hem skulle jag och kollegan båda ta t-banan från Slussen, de andra tog från Medborgarplatsen. Då tyckte kollegan att jag skulle följa med honom hem och sova.
- Jo, det gick ju jävligt bra sist, sa jag och skrattade.
- Vadå?
- Ja då höll du ju på att tjata ihjäl mig om sex.
- Men jag vill ju bara sova med dig, hångla lite och sova sked...
- Jo, eller hur.
Den här konversationen fortsatte i minst en halvtimme. Ja, jag kanske bara borde gått därifrån men det var på något sätt så roande att se honom tigga och be och krypa för att få mig dit han ville när jag var helt övertygad om att det skulle han inte få.
Nu är jag väldigt glad över att jag ska lägga mig själv i min säng (fast det är en loftsäng) utan en jobbig man som ska ta på mig och snarka i mitt öra.

Fest med Herr Nyvaken?

Idag kunde jag ha träffat Herr Nyvaken men då var han upptagen med en jobbmiddag. Imorgon kan han träffa mig men då ska jag på en middag med mina fd kollegor.
På lördag ska Herr Nyvaken på fest. Och han vill att jag ska följa med, eller i alla fall att jag ska fundera på det.
Jag funderar på det.

Lunch med X

Idag har jag ätit lunch med X-sambon och hans bror som råkade befinna sig i huvudstaden över dagen. Vi pratade om mig och min karriär och liv här, X:ets liv och hans familj. Och lite om hans flickvän. Det var absolut inga problem. Så skönt när man faktiskt inser att allt man önskar är att X:et ska vara lycklig och att han ska vara med en bra tjej.

Timmar på strandpromenaden i Barca

Att bara sitta på en bänk i solen och läsa och betrakta, så härligt!
Se på människorna som passerar- joggande spanjorskor med tighta rumpor, flanerande äldre herrar som högljutt pratar med varandra och yvigt gestikulerar, turister som fotograferar havet. Spanjorerna har jeans och gympadojor, turisterna korta shorts och flipflop.
Cyklister och skateboardåkare susar förbi, flygplan sänker sig ner genom molnen, båtar flyter långsamt på vågorna.
Jag har vind i håret och solvarm hud. Jag är mätt i magen av många tapas som vi åt dagen innan och pigg av en cortado som jag drack på en av de många små caféerna som mest är ett hål i väggen.
På håll syns fyra byggkranar. Överallt i hela Spanien ser man dem, arbetslösa byggnadsarbetare kan inte existera i detta land.
När jag går in mot centrum igen ska jag hitta någonstans där jag kan köpa ett frimärke (bara i speciella tobaksbutiker) och jag ska äta dulce de leche glass. Clara, sangria och mojitos har jag druckit under veckan.
Jag har som vanligt blivit glad av de trånga gatorna med små balkonger som är överfyllda med antingen tvätt eller blomkrukor. Jag har än en gång förvånats över hur lätt man känner igen en svensk turist och jag har själv varit en svensk turist. Sagrada familia, Parc Güell, katedralen och till och med Pans y company.
Nya minnen i detta land som jag redan har så många fantastiska minnen i.

One night in Barcelona

Nätterna börjar sent i Barca. Och varar så länge man vill. I lördags varade vår natt till klockan sju på morgonen.
Vi började med förfest hos F:s kollega vid tiotiden. Mojitos dracks och vi testade ett underbart partytrick. Det enda man behöver är en kamera och avslappnade läppar. I tur och ordning ska alla typ frusta så att läpparna vibbrerar och samtidigt tar någon en bild. Fruktansvärda skrattattacker är att vänta när man ser bilderna.

Vid två var det äntligen dags för utgång. Först intog vi en nyöppnad klubb som var hur fin och trevlig som helst. Och besöktes av många svenskar. Bland annat pratade jag lite med en tjugonågonting kille som flög ner hit med samma plan som jag.

Efter dans och två tequilashots tog jag och F en taxi till ett annat ställe där även en kompis till F befann sig. På dansgolvet i källaren spelades tung hiphop och gissa vilka två blondiner som dansade tills svetten rann? Vi ålade oss, åmade lite och till männens förtjusning pussades vi också. Precis som gamla goda tider i Malmö.

Vid sextiden staplade vi ut och köpte en pizzaslice på ett ställe på La Rambla. Vi sattes oss på en trottoarkant och delade den systerligt innan vi stapplade hem till F:s nya lägenhet och stupade i säng. Vem kan tro att vi två är typ 30?

Orgasm på brunchen

Jag älskar brudar. Jag älskar brunch. Det bästa är när man kan kombinera de båda. I lördags åt jag och F brunch med hennes brudar här i Barca. Scones, pannkakor, melon, yoghurt, juice, kaffe. Massa mums och massa snack. Vi kom raskt in på orgasmer. En av de svenska tjejerna är tillsammans med en spansk kille. Vid ett tillfälle hade han pratat om sex med sina killpolare som påstod att deras flickvänner ofta kom en sisådär fem gånger när de hade vanligt penetreringssex. Jomenvisst. Stackars pojkvännen fick ju för sig att han kanske gjorde något fel och rådfrågade sin flickvän.
Hon upplyste honom om sakers tillstånd och plockade naturligtvis fram statistik för att visa att majoriteten av världens kvinnor inte kommer genom bara in och ut skjut. Tur att den svenska sexualupplysningen sprider sig utanför landets gränser.
Andra ämnen som avhandlades: hitta g-punkten. Jag lärde mig det nya ordet bowlinggreppet. Tydligen kan man lära sig mycket av att bowla.
Dessutom kom vi fram till vad som var bäst att säga när man sa tack och hej till ett one night stand. Slutsats: Vi hörs, ta hand om dig, lycka till.

Herr Nyvaken är på

Herr Nyvaken är många mil från mig. Men han är högst närvarande i min mobil. På kvällarna hör han av sig då han skickar sms. Frågar hur jag har det och hälsar till frugan. Säger att jag ska njuta och ha det bra men längtar efter mig.
Och jag ler.

Leva livet

Vaknar och ligger kvar i bäddsoffan och sträcker lite på mig.
Går upp och gör kaffe och dricker det på balkongen.
Duschar och klär på mig i maklig takt.
Åker in till centrala Barcelona och äter tex mex lunch med F.
Sätter mig i solen på en bänk på strandpromenaden och läser bok i tre timmar.
Dricker öl och äter chips och oliver med F och två av hennes vänner.
Åker hem till F och äter tapas, dricker rödvin och lyssnar på reggaeton.
Skriver blogginlägg.

Precis här

Jag älskar doften när jag kliver av flygplanet i Spanien. Det spelar ingen roll var i Spanien eller vilken flygplats det är, det luktar alltid likadant. Samma rengöringsmedel, samma lite torra, dammiga doft.
När jag står och väntar på min väska kommer en man fram och  frågar mig på spanska om väskorna från Palma kommer på det bandet. Och utan att jag behöver tänka svarar jag på spanska. Men det som slog mig efteråt var- varför frågade han mig? Det kan ju omöjligt vara för att jag såg så spansk ut.
På bussen in till Barcelona hann jag både bli utskälld av liten spansk tant eftersom jag hade ställt min väska i vägen samt flörta lite med otroligt vacker man.
F mötte mig på Plaza Catalunya och allt var underbart. Vi delade en flaska rosévin hemma hos henne och pratade och pratade lite till.
Nu ska hennes älskling göra frukost åt mig och sedan ska jag ta mig in till stan och turista. Dessutom har solen precis kommit fram. Aaaaaah!


Lovelyn drar till Barcelona

Ja, i en vecka i alla fall. Tapas ska ätas, vin ska drickas, choklad ska ätas och kanske en och annan cigg rökas. Dessutom ska män analyseras, jobb disskuteras och dansgolv intas. Och bikinin ska bada, turistmål besökas och fräknar odlas.
SEMESTER! Äntligen träffa fru. Lovely helt enkelt.

Sedan hoppas jag att jag har ett jobb när jag kommer hem. Att Herr Nyvaken är kvar för mig har han redan talat om. Loftsängen är kvar men inte länge till, när den är borta blir det inflyttningsfest. HÖST i Stockholm. Det kan bli lovely det  med.

Flow?

Strax efter att jag postat förra inlägget ringer min mobil. Det är konkurrenten. Jag ska på intervju på måndag.

Sista dagen på jobbet

Det är tur att jag slutar idag för nu håller min datorskärm på min laptop på att dö. Den måste vara i en väldigt nervikt vinkel för att inte bli helt svart så just nu ser jag ut ungefär som en ostbåge. En ostbåge med röd och snorig näsa, munsår och oroande många finnar i pannan. 
Igår bjöd jag på marängsviss som avslutningsfika och fick en påse med skönhetsprodukter, fem böcker och tre chokladkakor som avskedspresent av min avdelning. Då vill man ju avsluta med stil men det jag ska avsluta verkar skita sig. 
I natt drömde jag att jag var på anställningsintervju på ett annat företag. Men den som skulle intervjua mig var min nuvarande personalchef. 
Jag tror att jag tar tillbaka det där jag skrev om harmoni.

Saker som fastnar

För ett par veckor sedan var G från Malmö här uppe och hälsade på. Hon fick höra hela historien om Söderkillen och lyssna på mitt analyserande och ältande. Vi pratade om att inte kunna släppa taget och om passion. 
Just det ordet, passion, bet sig fast i mitt minne och jag har tänkt på det sedan dess. 

Nu har jag kommit fram till följande: det jag och Söderkillen hade var passion. Det var inte vänskap, det var inte kärlek och det var inte ens dejtande. Det var stark, underbar, omtumlande, fantastisk men förtärande passion. Om läget hade varit annorlunda hade det kanske kunnat bli kärlek. Eller inte. 

Jag ångrar inte en sekund av tiden vi hade ihop. Jag hade gjort om det om jag fått välja idag. Jag hade kanske till och med åkt hem till honom ikväll om han ringt och bett mig. Men jag vet att det är inte vad jag vill ha i längden. Jag längtar efter något mer, kärlek, närhet, trygghet. 

Samtidigt undrar jag om jag kan vara med någon om jag inte känner passion. Är passionen förutsättning eller förhinder? 

Mannen som bakar

Igår kväll hade jag en mycket trevlig chattstund med Herr Nyvaken. Jag måste säga att han tar sig. Här är de senaste pluspoängen:

* Han har lovat att han ska hjälpa mig skruva ner den hemska loftsängen i min nya lya.
* Han har en katt som han tycker jättemycket om.
* Han bakar.

Igår när vi chattade skrev han helt plötsligt: åh nej, vänta lite, ska ta ut bröd ur ugnen. Okej, det var bake-off men ändå. 

Det är något med Malmö

Det räcker ju med att kolla fem minuter på Idoluttagningen från Malmö för att inse det. Det är något särskilt med Malmö. Jag blir varm i hjärtat av Malmö. Själ och styrka!


Aldrig mer Bellmanstafett

Dåligt: Jag ska aldrig mer få för mig att det är en bra idé att springa en stafett när det ösregnar och är kallt och jag inte har regnkläder. Nu är jag sjuk igen och sitter på jobbet och orkar inte göra ett dugg fast det är min sista vecka och jag har saker som måste avslutas. 
Mer dåligt: I min nya lägenhet finns en enormt ful, opraktisk och otymplig loftsäng. Dessutom har min mobiltelefon ingen täckning i lägenheten. 
Ännu mer dåligt: Herr Nyvaken blev bestulen på sin mobiltelefon under vår dejt igår. Varning till alla: hångla inte i barer, mobiltelefoner kan försvinna. 
Jävligt dåligt: Jag har ett stort munsår på överläppen. Alltså inga dejter eller hångel på några dagar. 


Dejt nr 2 med Herr Nyvaken

Tänk så trevligt man kan ha på en helt vanlig söndag när man inte är bakis och bara ligger på soffan, har ångest och äter lösgodis. Eller smågodis som jag tror de flesta säger här uppe.
Då kan man istället skriva kontrakt för sin nya lägenhet, äta brunch med Den Piercade och dricka vin med Herr Nyvaken i Gamla stan på kvällen. Bli berusad och hångla lite. Och ändå ha ångest.

Jag tar det från början. Jag och Herr Nyvaken gick till en tapasbar i Gamla stan. Samma ställe som jag och väninnan M tog en oavsiktlig springnota från i mitten av juni då vi firade min födelsedag.
Jag och Herr Nyvaken hade mycket trevligt. Bra samtal och jag tyckte att han var nog lite finare än jag kom ihåg från i fredags. Eller så var det bara vinet.
Efter två timmar och två glas vin satt vi väldigt nära varandra och han hade armen på mitt ryggstöd. Läppar möttes. Inga fyrverkerier men inte alls dåligt. Tills barpersonalen byter skiva och sätter på Hed Kandis "Winterchill". Det är min deppskiva som jag har lyssnat på i min Ipod när jag legat i Söderkillens säng och haft ångest.
Så var den stunden förstörd. Det kan ha varit straffet för springnotan.


Och nya fakta om Herr Nyvaken har framkommit. Anledning till den 3 millimeter långa snaggen: TUNNHÅRIGHET.


Lagstiftningen suger

Jag blir så jävla arg. Gång på gång blir jag så arg och besviken att jag bara vill gråta och skrika. Hela lagstiftningen kring våldtäkter är kass. Mitt hjärta blöder för de tjejer och kvinnor som blivit utsatta för den förnedring som en våldtäkt innebär och som aldrig får upprättelse för det.

När jag tänker på det tycker jag inte att det är särskilt stor skillnad på kvinnosynen i de länder där det krävs typ tre vittnen för att bevisa en våldtäkt och på kvinnosynen i svenska domstolar. För att en våldtäktanmälan ens ska ta sig till domstolen krävs att du helst var nykter, blev överfallen och att det fanns vittnen. Du måste gjort motstånd och skrikit nej.

Lagen som gör att det räknas som våldtäkt om du utsätts för sexuella handlingar när du är i ett hjälplöst tillstånd är helt tandlös. För du måste ändå bevisa att mannen/männen som utsatte dig för detta inte förstod att du inte ville. Du måste bevisa att du visade att du inte ville. Du måste bevisa att du minsann inte har något utsvävande sexliv och definitivt inte tar med killar hem eller följer med okända män eller killkompisar hem på fyllan. Och om du kanske gillar lite hårdare sexlekar, ja då är det helt kört. Då vill du ju i princip bli våldtagen.

Jag blir också så jävla arg på synen på mannen som en idiot. Att män inte skulle fatta när en kvinna inte vill ha sex. Eller att normalt funtade män skulle uppskatta att ha sex med en kvinna som är så full att hon varken kan säga bu eller bä. Män i allmänhet förstår när en kvinna inte vill och de flesta män vill inte ha sex med någon som är utslagen.

Jag är så glad över att de män som jag träffat har förstått att ett nej betyder nej. Jag är glad över att de män som jag följt med hem eller tagit med mig hem när jag varit full inte har utnyttjat min hjälplöshet. Jag känner tacksamhet över detta men det borde vara självklart.

Med detta i åtanke hyllar jag  Madeleine Lejonhufvud, professor i straffrätt, som har ett debattinlägg på Brännpunkt i Svenska Dagbladet idag.
Här är adressen: http://www.svd.se/dynamiskt/brannpunkt/did_17041703.asp

Herr Nyvaken är trevlig

I fredags var jag på dejt med Herr Nyvaken. Och ja, han var rätt mysig i verkligheten också. Vi drack öl på en bar och pratade, lärde känna varandra i cirka två och en halv timme. Han är lätt att prata med. Det är trevligt.

Idag skickade han sms och undrade hur sugen jag var på att springa Bellmanstafetten när det regnade. Under kvällen har vi sedan utväxlat några sms och han vill träffa mig imorgon. Han är intresserad. Det är trevligt.

Trevligt är vad det är. Det var ingen fantastisk första dejt som med Polisen. (Som varade från 18-01.30) Det är ingen omedelbar passion som med Söderkillen. (Som jag ville kyssa efter första ögonkastet)
Det är bara trevligt.

Bästa låten just nu

Efter att ha lyssnat sönder "Love is wicked" med Brick and Lace har jag hittat en ny favorit. "Stronger" med Kanye West och Daft Punk. 
Och ja, det är också så det känns. Allt känns bara bättre. Jag har bestämt mig för att stanna i Stockholm. Jag har inte fått något nytt jobb (än) men jag har fått en andrahandsetta i Hornstull som jag kan bo i minst 6 månader. Det sabbar min ekonomi totalt just nu men det var för bra för att tacka nej till. 
Jag tänker på Söderkillen men är tillbaka på dejtingbanan. Öl med Herr Nyvaken ikväll!
Jag saknar mina vänner i Skåne men har hittat ett par vänner här som jag gillar. 
Jag ser framemot resan till Barcelona. 
Jag känner mig på något konstigt sätt HARMONISK. Skumt.

3 millimeter är bästa längden

Jag gillar sammanfattningar. Varje nyår de senaste åren har jag skrivit en sammanfattning över året som gått, vad som var dåligt, vad som var bra, vad jag varit nöjd med och vad jag vill göra bättre kommande år. 
Igår när jag skulle sova tänkte jag igenom alla män som passerat revy i mitt liv under de 2,5 år som jag varit mer eller mindre singel nu. 

Jag kom fram till att de som jag gillat har varit antingen tunnhåriga och därmed helrakade eller väldigt kortklippta, typ 3 millimeter. Vad kan detta bero på? Visst har jag haft gästspel av både backslicks och dreads men männen som tagit plats i mitt hjärta har alla haft väldigt lite hår. På huvudet i alla fall. 

Imorgon blir det antagligen dejt med en ny internetkille, Herr Nyvaken. Och ja, han har 3 millimetersfrissa. 

Mig lurar du inte!

När jag vaknade imorse såg jag hur solen sken in genom mina svarta persienner. Jag tittade ut och det såg ut som sommar och värme. Därför tog jag på mig skinnjackan och höststövlarna. 
För mig lurar man inte två gånger. I måndags var det samma väder och jag trodde att små leggings och ballerinaskor var en bra klädsel.
Det var det inte. 
Muahahaha, mig lurar du inte två gånger kära sol!

Tror ni att jag hinner?

Jag försöker ju stanna kvar i den här stan som jag omväxlande älskar och föraktar. Just nu medför detta projekt en del stress eftersom jag söker både bostad och jobb. Och som alltid, kärleken. 
Så förutom fyra utlovade dejter ska jag den här veckan:
- skicka iväg minst tio jobbansökningar, helst tjugo. 
- titta på två rum och en etta (hoppas, hoppas!) 
- köpa och skriva nya kontrakt med de två inneboende i lägenheten i Malmö
- komma ihåg att ringa till två kära vänner som fyller år
- besöka frisören
- springa Bellmanstafetten med några från jobbet (har knappt sprungit sen Vårruset men det ska nog gå bra) 

Inför alkolås på mobiler nu!

Söndag kl 05.04

Vaknar av nåt jävligt irriterande ljud. Sträcker mig efter mobilen på nattduksbordet. Jag är sjukt trött och trycker på snooze. Tror jag. En halv minut senare ringer alarmet igen men då inser jag att det inte är måndagmorgon och att det inte är alarmet utan telefonen som ringer. 
Det är Kollegan. Som för typ femte gången försöker sig på ett bootycall. (Och ni vet ju vilken framgång han hade med det sist...)
Jag trycker bort honom en gång till. Och han ringer en tredje gång. Jag trycker bort honom och stänger sedan av mobilen. 
Som tur är räddar han situationen med ett smålustigt förlåtmig sms senare på dagen. 

RSS 2.0