Gott nytt år eller?

Gott nytt år kära vänner som är alldeles för långt bort. Jag lyssnar på "Din gata" och saknar er. Om en och en halv timme kommer Herr Nyvaken och hans kompis hit. Vi ska dricka alkohol och sen gå ut på stan och titta på raketer. Och sen då tänker ni. Partyt då? Ska Lovelyn inte på party? Nepp.

Kom ihåg till mig själv: Lita inte på att obeslutsamma män ska ordna fest. Jag var bjuden på två fester som jag tackade nej till. För jag ville vara med Herr Nyvaken och trodde att han hade några alternativ. Det hade han inte.

Så nu känner jag mig jävligt ensam. Detta är inte en nyårsafton som passar Lovelyn. Detta kan omöjligt vara en bra början på 2008.

Sent ska syndaren vakna

Igår fick jag ett mess från Masken.

"Ännu ett år lagt till handlingarna. Dax att göra bokslut. Jag vill be om ursäkt för mitt uppträdande och ordval vid vårt senaste samtal tidigare i år." (Då han påstod att jag var pinsam och ett patetiskt engångsligg)

Jag svarade, för jag är ju inte långsint.

"Sent ska syndaren vakna. Ursäkten är mottagen och accepterad. Gott nytt, ärligt år."

Han svarade.

" 2008 är ärlighetens år. Gott nytt."

Som frun sa, det finns hopp om mänskligheten. Även om det tar lite tid ibland.

Nyårskrönika

Då var det dags att summera år 2007. Det blir inte lätt för herregud vilket jäkla år det har varit. Här är saker jag minns, en del hade jag gärna velat glömma, annat vill jag minnas hela livet. 

2007 började med en brakfest hos mig och frugan. Jag tror aldrig att jag kommer att uppleva en roligare nyårsafton. På festen träffade jag Masken. (Jag var ju egentligen tillsammans med Pokerspelaren men det var på väg att ta slut) Vilket jävla stolpskott Masken var. Han visade sig ha flickvän, som han gjorde slut med men som började terrorisera mig via sms. Masken ljög som en dåre, både till mig och henne. Vilken soppa, som avslutades med ett sms från Masken där han påstod att jag var "ett patetiskt engångsligg". 

I januari berättade frun att hon tänkte lämna mig för Barcelona och den unga mannen som stulit hennes hjärta. Ännu mer sorg, men jag minns ändå kärlek. På Tanya Stevens konsert stod jag mitt på golvet och grät men då kramade frun mig tills det kändes bättre. 

I mars åkte fru, Norskan flyttade in i lägenheten och jag blev arbetslös. Men det löste ju sig när jag fick erbjudanden om tre olika sommarvikariat och efter mycket tvekan valde det i Stockholm. 

I april planerade jag flytt och reste. Först var det London och S som besöktes och sedan Lanzarote. Lika bra att passa på när man ändå var arbetslös liksom. Annars var det mest panik och blandade känslor. Nyfikenhet på ny stad men också oro för det nya livet. 

I mars och april hann jag också med två korta romanser med två finfina män. Men jag var ju på väg till huvudstaden och mer äventyr.

I maj flyttade jag, i en fullpackad hyrbil, till en delad lägenhet vid Globen. Började på nya jobbet, började hitta nya vänner och började internetdejta. En vecka efter flytten mötte jag Söderkillen på en bar. Fantastisk, omedelbar passion. 

I juni startade jag min blogg. Jag dejtade som en galning- Söderkillen, Polisen, Den Tråkige och flera andra. Också lärde jag känna Stockholm, gick på Skansen, badade från klippor, hittade joggingspår, besökte nattklubbar. Såg Timbuktu och Balkan beat box. Fyllde år och lärde känna partyvännen M. Hade en underbar midsommarhelg i Skåne med regn, snaps och prat om äktenskapets fördelar och nackdelar.

I juli minns jag inte så mycket förutom att det var varmt på jobbet och att jag var kär i Söderkillen. Antagligen hände det andra trevliga saker också men de har inte lämnat några större avtryck. 

I augusti avslutades relationen med Söderkillen. Så ledsen och besviken att jag blev sjuk, hostade i flera veckor, och knappt kunde äta. Allt i Stockholm påminde om honom. Som tur var tillbringades två helger i Skåne då mina underbara utomlandsboende vänner var hemma i Sverige. 

I början av september var det deppigt. Besviken på kärleken, arbetslös igen och utkickad från boende. Men än en gång löste sig det mesta. Jag fick ett nytt, bra boende och ett nytt, bra vikariat. Också tog jag en semestervecka i Barcelona hos frugan. Fullkomligt fantastiskt skönt. Lovelyn var tillbaka på dejtingbanan och träffade Herr Nyvaken.

I oktober njöt jag av det nya vikariatet, var skeptisk till Herr Nyvaken och tränade allt mindre. 

I november var det verkligen berg och dalbana med Herr Nyvaken och min tveksamhet visade sig genom att jag inte var redo att bli tillsammans med honom utan istället dejtade två andra män. Och som vanligt gick jag in i någon slags novemberdvala. Trött jämt och ingen energi till annat än jobbet. Ingen lust att festa eller träna. Men min guddotters lillebror föddes!

I december blev vi tillsammans, jag och Herr Nyvaken. Och nu kändes det rätt. Allt annat har det gått sämre med. Det ser inte ut som det blir förlängt varken på jobbet eller i bostaden. Så om cirka två månader är jag tillbaka där jag var för ett år sedan- letandes efter bostad och jobb, än en gång. Men den här gången med en man vid min sida. 

När 2007 började kände jag att det var ett osäkert år. Vad som helst kunde hända. Exakt likadant känner jag inför 2008. Skrämmande men samtidigt spännande. Tröttsamt men också uppiggande. Min tudelade tvillingsjäl älskar det och hatar det. 

För ovanlighet skull har jag ett annat nyårslöfte än " ett roligare år än förra" som jag brukar ha. Det känns liksom helt omöjligt att lova det efter 2007. Så nu lovar jag att växla ner lite ibland istället. Gå på yoga. Inte tokfesta varje helg. Ta vara på det som gör mig hel. 

Vad är era nyårslöften?


Det känns i magen

Jag tror att jag är kär. 

Om Herr Nyvaken och Lovelyn

Jag har alltid varit en sucker för passion. Jag gillar det oförutsägbara, omtumlande, galna. Ord som trygghet, stabilitet och total närhet har jag tyckt varit läskigt.
Jag gillar fortfarande passion. Men jag orkar inte med den. Speciellt inte när den övergår till olycklighet, vilket den gjort ett antal gånger för mig nu. Då drabbas så mycket annat som jag bryr mig om- jobb, vänner, hälsa, självkänsla. 
Så jag har valt bort passion med man. 

Istället har jag gjort helt tvärtom mot hur jag brukar. Jag har låtit det ta tid. Stannat kvar fast jag velat gå. Varit mig själv, sagt ifrån, ställt krav. Sett nackdelar men letat efter fördelar- och funnit dem. 
Jag har en Herr Nyvaken i mitt liv. Som är trygg, stabil och vill vara nära, så nära. Det smittar av sig på mig. Han växer och smyger sig in under min hud. Jag uppskattar det mer och mer. 

Passion? Nej.
Något annat fint? Ja.
Vi är. 


En kurs i tyska- sen är jag redo

Nähä, skit i det då. Kicka ut mig trots allt mitt slit och att jag vill stanna. Och att mina kollegor vill att jag ska stanna. 
Tillbaka till ingen fast punkt, ingen mark under fötterna. Sömnlöshet och hopplöshet.

Jag har dock en ny plan för att lösa alla mina problem. Jag flyttar hem till Herr Nyvaken, skaffar några kids och är mammaledig och hemmafruig. Sen söker jag jobb som receptionist istället. På hotell kanske?
"Gutentag. Zimmer dreihundredfirtzen. Javol, ich liebe alkohol."
I see the light. 

Vill vara här

Nu vet jag hur det känns när man verkligen vill stanna. Jag vill så gärna stanna på mitt nuvarande jobb. Jag inte bara trivs, jag gillar att vara här. Jag vill inte bara stanna för att slippa vara arbetslös. Jag vill fortsätta göra det här, träffa mina kollegor, vara en del av detta. Jag känner mig betydelsefull, duktig, uppmuntrad, uppskattad. Som en medarbetare, inte bara en tillfällig vikarie.

Dagens

Dagens gubbe: Jan Malmsjö, skådespelare
Okej, han är jättearg på Persbrandt för hans avhopp från Dramaten. Men att inte ens vilja höra hans namn och sätta upp fingarna i kors och fräsa när namnet nämns? Väx upp Janne.

Dagens hjälte: Mats-Eric Nilsson, journalist och författare
Han har skrivit boken "Den hemlige kocken" som handlar om matfusk, det vill säga all skit som producenterna stoppar i mat i form av glutamat och stabeliseringsmedel. Totaldissade julskinka, köttbullar och pepparkakor i tv igår. 

Dagens glädje: Discogympagruppen
På Södermalm finns det en discogympagrupp. Det är ett gäng vänner som ville träna på ett roligt sätt. Nu ses de en gång i veckan iklädda glammiga och galna discokläder (tänk 80-tal) och discodansar. Lite situps och annat blir det visst också. 

Dagens chock: Hyror på andrahandsettor i Stockholm
Det är så jävla sjuka hyror. Eller vad sägs om en etta på cirka 20 kvadrat för 10 000 kronor? Jag vill ringa upp de människorna och fråga "Hur tänker du nu?" Och upplysa dem om att det är olagligt att ta ut överhyra. 
Som sökande efter lägenhet får man välja mellan att vara pank i innerstaden eller ha mer pengar i plånboken men mindre tid på grund av lång pendling. Jag saknar Malmö och min lägenhet.

The king of pop i Höganäs?

Ibland undrar man hur kopplingarna funkar där ute i cyberspace. 
Om man söker på Michael Jackson på Google får man detta längst ner:

Sökningar relaterade till: "Michael Jackson"

michael jackson lyrics fakta om michael jackson michael jackson news michael jackson video 
michael jackson bad michael jackson album michael jackson songs höganäs kommun


Inget särskilt alls

Igår ringde den läskiga Konsulten till mitt jobb igen. Han hade tydligen skickat ett mejl, för han ville ta en afterwork igår kväll. Tack, men nejtack. 

Den skumma Tränaren pratade med mig idag efter att jag varit på hans lunchspinning. Han tycker att jag ska börja instruera där. Han hade redan pratat med den ansvariga om mig.
Jag fattar ingenting.
Antingen så var han full som en fjortis när jag trackade honom på klubben för några veckor sedan. Eller så var jag fjortispackad och tog fel på person. 

Annars. JUUUUUUUUUUUUL NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU! Tack.

Jag sa ja

Han är något pedantisk.
Han gillar att ha kontroll.
Han är lite småsnål ibland.
Han vill hemskt gärna ha barn.
Han är stockholmare.

Han håller om mig när jag är ledsen.
Han får mig att le.
Han säger att jag är vacker varje gång vi ses.
Han uppmuntrar och stöttar mig.
Han är "så jävla kär"- i mig.

Så jag sa JA.
Lovelyn + Herr Nyvaken= sant.

Stryp mig snabbt!

Glada busschaufförer har man mött. Och några sura jävlar också. 
När jag och mina två kollegor åkte buss till julfesten träffade vi en ärlig busschaufförer. Eller bara bitter kanske.

Det var massa folk som skulle till Djurgården. Julmarknader och annat.  Trångt, trångt och när vi stannat vid några hållplatser och ytterligare personer trängt sig in höll chauffören ett litet tal. 

Det började med att han sa att han inte lämnade hållplatsen om inte dörrarna stängdes automatiskt. När vi trängt ihop oss kunde dörrarna stängas. När vi hade åkt började han prata.

- Ja, om det händer en olycka vill jag inte personligen behöva hälsa på er alla på sjukhuset. Alltså jag fattar inte varför det inte går fler bussar nu i jultider när alla ska åt det här hållet. Men SL är ju universums sämsta företag. Om ni är arga på mig får ni strypa mig. Men inte långsamt, gör det snabbt så jag slipper lida, tack. 

Inte hemma någonstans

Personalfesten igår började bra. Lite för bra kanske. Vi fick champagne och minglade. Det där glaset fylldes på av flitiga servitörer säkert tre gånger innan vi fick sätta oss.
Då hade de två högsta cheferna hunnit spela och sjunga en liten gubbig låt också.

Vin dracks (två glas för min del) till den goda maten som dock hann bli kall eftersom ett luciatåg kom mitt i maten. De sjöng, och sjöng och sjööööööööööööööng. Till sist satt vi bara och tittade på varandra, vår kalla mat och försökte hålla oss för skratt.

Det var lottade bord och jag kände ingen vid mitt bord. Killen jag satt bredvid var 21 år. Tjejen på min andra sida hade precis varit mammaledig. Besvikelsen var stor när vi inte fick efterrätt. Några små chokladbitar på en tallrik var vad vi fick hålla till godo med.

Sen blev det en drink i baren och mer mingel. Dansgolvet var tomt tills min cirka 50-åriga kvinnliga kollega drog med mig upp. Sen skakades det en del och jag hann med en cider till i baren. Där började jag prata med en av våra små julvikarier.

Jag var nog ganska dryg. Jag var så säker på att han var ännu en av de unga grabbarna som fått jobb eftersom han tidigare jobbat på samma ställe som bossen en gång i tiden varit boss på. Så jag gissade på att han var 21 år. Och sa det till honom. Han var 28.

Det var tal om vidare festande på en klubb. Mina två kollegor som jag umgås mest med hade redan gått hem. Men jag hade pratat med flera andra om att dra vidare. När vi kom ut fanns där flera taxibilar som folk hoppade in i. Helt plötsligt var det ingen som jag känner kvar. Och alla taxibilar hade åkt.

Jag står där och försöker se ut som jag tycker att det är helt okej att stå ensam. Inser att jag nog ska försöka åka hem istället och att man kanske kan dela taxi med någon. Jag frågar en tjej som också är ensam vart hon ska.
- Jag vet inte, fräser hon till mig.

Då känner jag mig verkligen ensam. Jag går iväg, bakom huset och till en större väg en bit bort. Käner mig bara ensam, misslyckad, löjlig, pinsam. Men hittar en taxi och åker hem.

Fast jag vet inte om jag är hemma här. Eller om jag är hemma i Skåne. Och jag vet inte riktigt vem jag är.

Ujujuj

Jag har ont i huvudet. Jag har redan tagit två panodil. Min mage gör uppror. Jag skakar. Jag fryser. Jag mår illa. 
Det är dagen efter jobbets julfest. 
Jag återkommer med mer när jag mår bättre. 

Bra plan?

Jaha, då mår jag bättre igen. Jag kan tydligen inte göra något ordentligt, inte ens bli sjuk på allvar. Men nu blir väl chefen nöjd i alla fall. 
Också kan jag gå på företagets julfest ikväll. Men jag ska gå hem i tid, i relativt nyktert tillstånd. Utan att ha gjort bort mig. 
Eller så försöker jag supa personalchefen under bordet och tvingar honom att förlänga min anställning med dubbelt så hög lön. 

Inte nu!

Jag mår skit. Skit som i förhöjd temperatur, frossbrytningar, ömma muskler, tjock i halsen. 
Nu förstår jag varför jag inte hade lust att göra någonting samt sov extremt mycket i helgen. 
Det var förkylning på gång. 

Nu sitter jag på jobbet och orkar inte göra något alls. Samtidigt kommer min chef och säger att jag måste bli klar med saker nu, snabbt. Toppen. 

Oups

För övrigt har jag gjort bort mig rejält på jobbet. Jag säger bara att ibland ska man läsa igenom saker man skriver. Inte bara en gång, utan kanske två. Tre för säkerhet skull. 

Jag kan trösta mig med att min chef inte heller upptäckte felet när hon läste det. Det var dock andra som var mer uppmärksamma. Tyvärr. 

Kom till mamma

Vi har fått två julvikarier på min avdelning. Två söta pojkar. Försynta och gulliga är de. Jag vill tvinga dem att ta på sig pepparkaksgubbekläder. Mums. 

Medelålderns julkänsla

Lovelyns fredag: Går hem tidigare från jobbet. In om apoteket och systemet och väntar på bussen i regn. Hemma äter jag yoghurt och müsli till kvällsmat och lägger in två maskiner tvätt. Tittar på Nyhetstecken när jag äter. Går och handlar snus och hänger tvätt. Dricker glögg, äter mörk choklad och clementiner och tittar på Idol-finalen i röda myskläder och raggsockar.

Och tycker att det är en bra kväll. Hjälp.


Stackars lilla pojke

Kommer ni ihåg Idrottaren som jag var på dejt med i juni-juli någon gång? Han som bodde hemma fast han var 26 år och hade ett marsvin som husdjur?
Nu har det stackars djuret dött.

Jag vet detta eftersom han är kvar på min msn och har skrivit det i sin lilla text bredvid sitt namn. R.I.P. och marsvinets namn står det. Borde jag beklaga sorgen?

Vi med korta ben

Vi med korta ben är mobbade. Av alla jeanstillverkare. Varför görs det nästan inga jeans i längden 30? Ja, jag vet att man kan få dem uppsydda men det blir inte lika snyggt. Och vanliga byxor är ju inte bättre, det köper jag aldrig för då måste man ju gå till en skräddare.
Nu kan man ju tro att jag är dvärg men 160 cm är inte det. Hur jäkla svårt ska det vara?

Mitt liv i en loop

Det är ungefär som "Måndag hela veckan". Ni vet, filmen med Bill Murray, där han vaknar upp i samma dag om och om igen. Så känns mitt liv. 

Söka jobb.
Få jobb.
Tjata om att få förlängt.
Kanske få förlängt.
Utlasad.
(Börja om igen)

Få bostad. 
Bo i bostad. 
Hoppas på att få bo längre i bostad.
Utkastad.
(Börja om igen)

Möta man.
Dejta man. 
Få förhoppningar om framtid med man.
Bli besviken på/sviken av man. 
(Börja om igen)

Jag som stalker

I torsdags var jag på ett spinning/pump pass. Först 30 min spinning sen 40 min pump. Jag har tidigare gått på det då det varit en kvinnlig, ganska kass instruktör. Nu var det en manlig, bättre instruktör. Efteråt frågade jag vilka andra pass han hade och vi pratade en stund. Säkert tio minuter eller nåt.

I lördags var jag på fest hos en annan exilskåning och efteråt begav vi oss till Ambassadeur, en ny klubb vid Stureplan. Efter intag av en flaska vin, en cider och en drink var jag mer än glad. Dansade, flörtade, minglade. När jag är på väg till toan ser jag instruktörskillen. 

Jag knackar honom på axeln och säger hej.
Han tittar undrande på mig.
Jag säger att jag var på hans pass i torsdags och frågar om han känner igen mig. 
Han tittar frågande på mig.
Jag säger att vi pratade efteråt.
Han tittar konstigt på mig. 

Jag går iväg till toan och vill dra en sunkig träningströja över huvudet. 

En blå morgon

Jag vaknar. Världen är ljusblå. Inte ljusblå på det härliga sommarsättet. Utan sån ljusblå som är kall och skär. Skär sönder mig och mina hoppfulla tankar. Kallt och hårt ljus som inte går att värja sig mot.

Jag har en varm kropp bredvid mig. En man som ligger med handen på min höft, men han vill gå upp. Kaffe ska kokas. Han gör alltid så, går upp först och gör kaffe till mig. Det brukar kännas bra. Det gör det inte idag.

Jag ligger kvar i det blåa. Han kommer tillbaka och frågar om jag vill ha mitt kaffe. Jag skakar på huvudet. Han kryper ner under det blåa täcket och ligger hos mig en stund. När han vill gå ber jag honom hålla om mig.

Jag berättar att det är en blå dag. Han stannar kvar och lyssnar. " Man måste tillåta sig själv att vara i den blå dagen" säger han. Jag säger att jag är trött på att orka allt och vara stark och mina kinder färgas blå.

Han ligger i det blåa med mig. Jag tillåter mig att vara i det blåa och litar på att han orkar vara där med mig. Sakta blir det lite rosa i hörnen.  Då orkar jag gå upp och dricka kaffe.

RSS 2.0