Jag är sommaralkis

Det är en massa intagande av alkohol nu. De senaste veckorna har jag i snitt druckit alkohol fyra dagar i veckan. Det är illa. Men det har varit en massa middagar, fester, afterworks, fotboll och födelsedagsfirande.
Nu ska jag inte dricka något innan fredag. Eller kanske torsdag.

Jag har tant-tår

Häromdan fick jag för mig att jag skulle vara lite piffig. Många av tjejerna på mitt jobb målar naglarna i piffiga färger som rosa, korall och blått. Det ser snyggt och sommarfräscht ut. Så¨jag köpte ett rosa och ett blått nagellack på Åhléns.

I dag har jag målat tånaglarna rosa. Men jag tycker inte alls att det ser piffigt ut. Det ser tantigt ut. På andra är det snyggt, på mig ser det bara fel ut. Tantigt och töntigt.

Invaderad iTunes

Min iTunes blev invaderad i lördags. Mina reggaetonlåtar är förnärmade av technon som flyttade in. Men de accepterar motvilligt Lykke Li, Depeche Mode och några andra nya grannar.
Det var Recensenten som fördubblade antalet låtar på 6 minuter.

För övrigt var festen en lyckad tillställning med många gulliga vänner som hade med sig fina presenter. Smycken, smink, vin och en stor blomsterkvast. Jag minns inte ens när jag fick blommor sist och tittar glatt på dem nu. Bubbel dracks och ost och kex åt. Inga skandaler men mycket trevligt.

Vid fyra-tiden var det bara jag och Recensenten kvar hos mig. Vi myste lite i soffan, tills jag kom på den briljanta idén att vi skulle gå ner till Årstaviken. Så det gjorde vi och efter en stund, när det började bli kallt gick vi tillbaka till mig. Vi la oss i soffan igen, han pillade i mitt hår, precis så som jag älskar. Jag knäppte upp en knapp i hans skjorta och stack in min hand och la den på hans bröst och lyssnade på hjärtslagen. Och sen somnade jag.

Inte alls likt mig, jag brukar aldrig somna sådär. Antingen var jag väldigt trött eller så kände jag mig bara trygg. Eller både och. Vid sju-tiden smög han upp, stoppade om mig och gick hem. Jag hade sagt att han inte fick sova över. För vi är ju bara vänner.

Födelsedagsfirande igen

En fördel med att fylla 30 och ha vänner och familj utspridda är att man kan fira många gånger. Jag har redan firat min födelsedag två gånger, i augusti blir det stor fest i Malmö och ikväll firar jag med mina Stockholmsvänner.

Jag tror att vi blir ungefär 20 personer vilket är mer än jag räknade med. Det är såklart kul och jag gillar att ha fest. Men det är alltid lite nervöst. Kommer folk att ha trevligt? Vilken musik ska jag sätta på? Har jag tillräckligt med is?

Bäst att jag börjar förbereda...måste köpa vinöppnare, kasta glasflaskor och kartonger, handla snacks och cava.
Också ska ju jag vara fullkomligt fab. Det om något tar ju tid.

Bad Badu

I torsdags var jag även på Erykah Badus konsert på Berns. Hon är helt fantastisk- rösten, utstrålningen, kroppen, scenspråket, bandet. Man vill se henne.

Men jag betalade 625 kronor för att inte se henne. I tre timmar tittade jag på folks nackar och bakhuvuden. För det första dröjde det 1,5 timmar innan hon klev på scenen. Då hade jag redan blodstockning i benen. Sedan fick jag ont i ryggen och nacken eftersom jag var tvungen att sträcka på mig hela tiden och försöka hitta en lucka mellan alla långa människor.

Värdelöst. Ibland såg jag hennes guppande hår och ibland någon av kördamerna. Under en lugn låt såg jag Erykah nästan hela låten. Men annars nästan nada.

Antingen får de börja dela upp konsertgolvet efter längd (korta längst fram, långa längst bak) eller så får jag köpa ett par höga buffaloskor.

Present från Recensent

I torsdags träffade jag Recensenten. Han bjöd mig på middag på Mälarpaviljongen (för ickestockholmare: jättemysig restaurang precis vid vattnet). Också hade han köpt en present. Inget speciellt men gulligt ändå. Två teburkar med te, en vars namn refererade till hans smeknamn och en "Söderblandning" eftersom jag bor på söder. Sött.

Efter middagen skulle jag möta upp min fru F. Jag sa hejdå till Recensenten, vi kramades en stund och innan jag gick bad han mig hälsa min fru att "Hon har en jävligt fin fru". Ikväll kommer han på min lilla födelsedagsfest, på onsdag ska vi göra någon hemlig aktivitet och nästa helg vill han att jag ska följa med honom till Arvikafestivalen.

Jag tror att någon börjar bli väldigt sugen på kakan.

Jag vill ha mer Pojke

Äntligen. Efter en månads torka fick jag och Pojken till en träff. Äntligen hungrigt hångel, flinka fingrar, sexig svett, kanonklimax. Flera gånger. Jag älskar unga älskare. Jag vill bara ha mer, och mer, och mer.

Maximerad sömnbrist

Jag köpte öronproppar och trodde att jag skulle få sova. Men nähä, då var det dags att platta till den nylagda asfalten med ångvält. Vilket gjorde att hela huset skakade och att jag inte somnade innan tolv.

Efter tre timmars sömn vaknade jag av att jag hade ont nacken. Något är allvarligt fel med min kropp. Jag har haft ont i baksidan av högra låret i några veckor. Det har sedan spridit sig till högra skinkan. Och efter fem nätter på en stenhård futon i London och tre nätter på en lika hård bäddsoffa i Lund har jag även ont i ryggen och nacken. 

Är det åldern som gör mig till en bräcklig och ömmande kvinna eller är det bara bristen på träning som gör sig påmind?

Spanar med rödsprängda ögon

Jag är en zoombie. Jävla asfaltsbräckarna gjorde att jag inte somnade förrän efter 02. Och gick upp kl 07. I dag måste jag inhandla öronproppar för de kommer att hålla igång i natt också. 

Det enda uppiggande i dag är att jag såg en sjukt snygg kille i personalrestaurangen. Mörkbrunt kort hår, isblå ögon och fantastiskt vältränad kropp. GOSH. Jag dregglade och det var inte över min räkomelett. 

Klänningen till min stora 30-års fest


Överraskande Recensent

Jag ska träffa Recensenten på torsdag, efter jobbet. Han har planerat något som vi ska göra men jag får inte reda på vad det är. Jag gissar att det är någon form av utmaning eftersom hans manlighet blev sårad när jag klådde honom i boule sist vi sågs.
Allt jag behövde ta med mig var mitt snygga nyfriserade hår och mitt glada humör. Och han lovade att leverera mig till Berns i god tid innan Erykah Badu konserten, som jag ska se, börjar.


Gråtfärdig istället för spyfärdig

Midsommar/30-års festen var en trevlig och sansad tillställning. Jag började i och för sig med att komma in, hälsa runt lite, få ett glas rött och spilla ut halva glaset på min klänning. Jag tackade mig själv för att jag tagit en orange klänning och inte en vit.

Idylliskt var det, i ett partytält i en trädgård på skånska landsbygden. Massa mat, snapsvisor och dans runt midsommarstång. Tal hölls till tjejen som fyllde år och hennes kille hade en överraskning.

Två kompisar spelade och han sjöng. Två jättefina kärlekssånger samtidigt som han tittade på sin tjej med beundran och kärlek. Hon i sin tur satt och strålade.

Vanligtvis brukar sånt göra mig lite lagom bitter och spyfärdig och så tar jag en drink till. Nu gjorde det mig mer gråtfärdig. Men jag tog i alla fall några extra klunkar av vinet.

Mitt emot mig satt en av singelkillarna. På min ena sida satt tjejens bror som också verkade vara singel och han var ganska charmig. Men ung. Annars var det mest par. Fast det var okej, jag hade ju inga större förhoppningar om att ens få hångla denna kväll.

Vid kvart i två fick jag möjlighet att få skjuts in till bebyggt område igen och tog chansen. Kände mig väldigt vuxen när jag kom hem till föräldrarna och inte ens var särskilt full.
Men å andra sidan var det inte jättelängesen jag rätt lagom dragen tassade in klockan halv sex efter att ha förfört en läkarstudent som det gick så vilt till med att jag fick näsblod.

Amenåh!

De bryter upp asfalten på gatan utanför mig. Och de ska hålla på med detta i två nätter. Ingen sömn här inte. Hoppas de får fett med ob i alla fall.

Flörtoman- jag?

Min kollega som ska ha 30-årsfesten på midsommarafton ringde och grattade mig på födelsedagen. Samt upplyste mig om att hon hade lyckats bjuda in en till singelkille.

Alltså betyder det att det kommer att vara en jäkla massa par på festen. Och att hon kände att hon var tvungen att bjuda in EN TILL singelkille så jag ska ha någon att flörta med och inte flörta med de upptagna männen. Hyvens.

Hoppas bara att jag kan hålla reda på vilka de få singelkillarna är. Och att de faktiskt är något att flörta med.

Shop til u drop

London i sammanfattning: Shopping, alkohol, picknik, shopping, alkohol, picknik. Också Tate Modern (konstmuseum), nattklubb och Stieg Larssons "Flickan som lekte med elden".

Jag har handlat en oerhört söt blommig klänning som jag tänker ha på min och vännernas stora 30-års fest i augusti. Jag måste bara hitta någpon slags bh att ha under då klänningen är extremt urringad både fram och bak. Killen i butiken tyckte absolut att jag kunde ha en vanlig svart bh som syntes.
"Haven´t you seen Sarah Jessica Parker? She don´t mind if you see her bra"
" Well, if Sarah Jessica Parker can show her bra, so can I" svarade jag.
Men vi får väl se, jag kanske till och med vågar mig på sånadär silikonkuddar som man klistrar på brösten.

På min födelsedag överraskade S mig med först frukost och present på morgonen och sedan picknik med champagne och underbar utsikt över halva London på kvällen. Och trots att jag befann mig utomlands ringde och messade folk hela dagen.

Recensenten ringde. Han hade Lovelynabstinens sa han. Vi pratade en stund, jag berättade om min delvis nya tjänst och bjöd honom på min lilla födelsedagsfest i Stockholm nästa helg. Det tackade han glatt ja till. På kvällen messade han och sa att han var stolt över att jag tagit på mig den nya tjänsten.


Pojken hade skickat en hälsning på Facebook, precis som många andra bekanta. Jag börjar få allvarlig sexabstinens och hoppas att Pojken kan träffa mig efter helgen. Vill ha, vill ha, vill ha!

Hur känns det nu då, när jag passerat den magiska gränsen mellan tjugoåring och trettioåring? Det får nog faktiskt bli ett nytt inlägg om det efter midsommarhelgen. Tills dess blir det bloggtystnad igen eftersom mina föräldrar inte anser att en hemdator är en nödvändighet.

Glad midsommar alla underbara läsare! Njut av sill, den långa dagen och inte minst snapsen (I will...)


Också har jag fått en ny tjänst...typ

Precis innan jag skulle börja mitt sommarvikariat sa min närmsta chef att de tänkte att jag skulle få göra några av hennes arbetsuppgifter i sommar. Okidoki tänkte jag.

När jag började på sommarvikariatet sa flera av mina kollegor "Så du ska vara XXXX (min chefs namn) i sommar". Nja, inte direkt tänkte jag.

När jag satt på planet till London och bläddrade i några jobbpapper stod det där, svart på vitt. Jag är tillförordnad. Jisses tänkte jag.

Plötsligt inser jag att det är på allvar. Av någon anledning har de förtroende för att jag klarar mer ansvar. Och jag som hittills inte alls tagit det på särskilt stort ansvar blev genast matt i knäna och fick lite lätt ont i magen. Tills jag kom på hur jävla bra det kommer att se ut i mitt cv. Göttigött tänkte jag.

Jag har fyllt 30

Japp. Då var 30-årsdagen avklarad. I London hos S. Därav dålig uppdatering, har haft annat för mig som att dricka alkohol och shoppa för alldeles för mycket pengar.

Nu är jag bara hemma om i Stockholm innan jag tar flyget ner till Skåne imorgon. Familjen vill fira mig och jag ska gå på min kollegas 30-års fest på midsommarafton.

Ska försöka hinna skriva lite mer imorgon för nu är jag så trött att jag knappt kan stava till mitt namn.
Godnatt bloggsfären.

En del Recensent och en del Pojke

Vi hade en mycket trevlig kväll i går, jag och Recensenten. Den började med en promenad från Skanstull till Boule och Berså där vi drack öl och spelade boule enligt egna regler. Jag vann stort och han var en tapper förlorare. 

Sedan tog vi ett bord, åt mat och drack vin. Och pratade. Mycket. Intressant. Personligt. 

Han vill inte förlora mig. Han tycker att jag är intressant och att det finns mycket mer som han vill lära känna. Han tyckte att vi hade en fantastisk första, andra och tredje dejt och tycker om de blickar jag ger honom. Han tycker om mig. 

Det känns väldigt rätt att jag valde vänskap framför kompisknull. Jag ger honom tid. Avvaktar och ser om han tycker om mig tillräckligt och om jag tycker om honom tillräckligt. Men jag vet att jag trivs och känner mig trygg i hans sällskap. Han kittlar min hjärna, mina känslor, min själ. 

När jag kommit hem messade Pojken. "Är jag helt lagd på hyllan? Är sugen på gammal tant!"
Jag svarade. "Nej, du är inte lagd på hyllan. Lammkött är ju min favoriträtt."
Ja, jag blev verkligen sugen, fast det är fel vecka i månaden så det blev inget. Saknar sex med honom, det var ju så bra. Han kittlar helt andra delar än Recensenten får lov att kittla just nu. 

Jag har kanske hittat receptet till en lycklig Lovelyn. Blanda en del Recensent och en del Pojke så är min lycka gjord. 

Tanorexia, alkoholism och fruktdiet

Jag är en tanorektiker. I alla fall tycker min fru det. Men jag tycker inte att det är onormalt att vilja sola i fem timmar två dagar i rad. Man får ju passa på när man är ledig och solen skiner från klarblå himmel.

I torsdags firade jag och frun helgen med att dela på en flaska rosé och äta godsaker på en klippa i Kristineberg. Årets första jordgubbar och körsbär! Sedan gick vi hem till henne och drack ett par drinkar och lyssnade på reggaeton.

I fredags tillbringade vi dagen på solvarma klippor vid Fredhäll. Vår lilla plana plätt hamnade alldeles för snabbt i skugga och vi fick flytta ner till en lutande klippa. När man låg på magen flyttades brösten 1 dm upp och när man låg på rygg flyttades rumpan. Det var ett jäkla spjärnande för att inte ofrivilligt rulla, trilla eller falla ner i vattnet. Stockholms klippor är inget jämfört med Skanörs sandstrand.

På kvällen var vi hos L och grillade och hällde i oss mer rosévin och åt fler jordgubbar. Vi begav oss hemåt relativt tidigt och jag var ganska full när jag gick och la mig. Vid fyratiden hade frukten och rosévinet tagit sig igenom mitt system och jag var tvungen att gå på toa två gånger. Det kanske kan bli en ny detoxdiet. Frukt och rosédieten?

I lördags grillade vi oss själva på Långholmens strandbad. På kvällen blev det mer rosévin hos min kollega Y. Lite väl mycket för min del kanske eftersom jag gjorde en rejäl vurpa i trappan när vi skulle ut. Men jag skyllde såklart på guldskorna med höga klackar.

Kvällen avslutades på klubb YES! på Mosebacke. Jag var from som ett litet lamm och ägnade kvällen åt att skaka rumpan och tacka nej till inviter från italienare. Idag sov jag till ett och orkade inte gå ut och sola utan åt en glass i Kungsan med Å och hennes kille.

Imorgon träffar jag Recensenten.

Kan livet bli så mycket bättre än så här?

Tempo har allt för ditt hemmaspa

På Tempo vid Kristineberg säljer de sparis. Det kan vara ett spa-ris som du ska skrubba dig med. Eller spar-is, is som håller extra länge. Ingen vet och ingen frågar.


Så svårt kan vara så enkelt

Det blev ett snack med Recensenten igår. Jag var helt ärlig och sa i korthet att jag tackade nej till någon sorts kk-relation men att jag verkligen gillar honom och därför vill att vi ska vara vänner. Han sa att han tycker om mig också och att vänskap lät bra. 

Så vi är överens och får se hur det går. Vi pratade en stund, skrattade och hade trevligt. Tänk att det kan vara så lätt när man släpper alla sina rädslor för att bli lurad och sårad och bara säger som det är. "Jag gillar verkligen dig och vill inte förlora dig". Jag litade på att mitt första intryck av honom som en bra kille- och det höll. 

Fortfarande härligt att vara tillbaka på jobbet. Dessutom ska jag få mer ansvar över sommaren. Kul men nervöst!
Nu har även Nya Kollegan sett mig. Sa han i går på msn. Nu måste man vara snygg och het på jobbet alltså.

Annars är allt helt underbart. Massa skatteåterbäring, långhelg, sol, grillning, utgång och goda vänner. 

Lovely, lovely, lovely. 



Jag mötte Harry

I morse gick jag hela vägen till jobbet. Det tar en timme men är en fin promenad längs vattnet. Dessutom trodde jag att jag inte fått lön och hade bara en resa kvar på min remsa.

Solen sken,fåglarna kvittrade, på en brygga tränade två tjejer yoga, i en park gjorde ett tjugotal personer qigong eller tai-chi.

Ungefär halvvägs mötte jag en äldre herre med lite vitt hår kvar. Han var iklädd shorts och t-shirt och log stort mot mig. Jag log tillbaka och när vi precis skulle passera varandra stannade han mig.

Han: Vilken underbar dag det är!
Jag; Ja, det är det verkligen.
Han: Vet du, jag är född 1927 så jag fyllde 80 år förra året.
Jag: Oj, det var bra jobbat. Det måste vara motionen.
Han: Ja, så har jag aldrig rökt heller.
Jag: Ja, det har säkert också hjälpt. 
Han: Nu måste jag läsa en dikt för dig. Det tar bara en halv minut. Den heter "Juninatt" och skrevs av Harry Martinsson.

Också läste han med hög röst och mycket inlevelse.

"Nu går solen knappast ned

bländar bara med sitt sken

skymningsbård blir gryningstimme

varken tidig eller sen

Insjön håller kvällen ljus

Glidande på vattenspegeln

Eller vacklande på vågor

Som långt innan de har mörknat

Spegla morgonsolens lågor

Juninatt blir aldrig av

Liknar mest en daggig dag

Slöjlikt lyfter sig dess skymning

Och bärs bort på ljusa hav"

 

Sedan önskade han mig en bra dag, jag sa detsamma och gick vidare med ett stort leende. 

 

 


Samma gamla visa

Han har nyligen blivit singel.
Hade inte jag bestämt mig för att aldrig mer involvera mig med män som nyligen brutit upp från ett förhållande?

Efter fikan med mig skulle han först träna med sitt ex och sedan gå på bio med henne.
Hade inte jag bestämt mig för att aldrig mer involvera mig med män som inte släppt sitt ex?

Han är inte redo för något seriöst.
Hade inte jag bestämt mig för att aldrig mer involvera mig med män som inte är redo för det?

MEN VA FAN!


Jag har rätt, du har fel

Allting går igen, kommer tillbaks 
en dag ska alla skulderna betalas
och jag vet, jag har rätt, jag har rätt, du har fel
har inte tid med all din skit
ja ja vet vad vi förlorat
och jag vet att du vet
jag har rätt, jag har rätt, du har fel
hur kan det spela någon roll
framtiden är ändå utom räckhåll för oss

Generation ex, Kent

Ambivalent

Det blev en sms-konversation med Recensenten sent igår.  Först lite allmänt snack innan jag frågade om vi hade lagt ner eller inte. Han verkade ju inte så sugen på att ses?

Jag tänkte att om man inte frågar får man inte veta. Och det var det jag ville veta. 

Men oj vad stressad han blev. Han kände sig inpressad i ringhörnan. Skrev att han har skittrevligt med mig men att vi knappt känner varandra än och att lägga ner eller inte låter tämligen seriöst. 

Nu känner jag mig som en nojig och desperat tönt. Fast samtidigt, om man träffar någon som man är intresserad av brukar man väl anstränga sig för att ses, vilja höra av sig osv. 

Vi ska ses och fika i eftermiddag. Jag vill. Men jag vill inte. 

Jag tar en från andrasorteringen

När jag sorterade mina saker inför flytten hittade jag mina gamla dagböcker. Jag hade druckit drygt en halv flaska ganska äckligt ungerskt rödvin, nåt måste man ju trösta sig med när man sorterar. Men det gjorde mig definitivt lite känslig också.

Jag hittade också gamla kärleksbrev från ex-sambon. Jag läste och grät. Och grät lite till. Det kändes så avlägset. Och det kändes som att jag aldrig kommer att få höra så underbara saker igen. Som om jag aldrig kommer att träffa någon som älskar mig så. Som vill vara med mig bara för att jag är jag. Och älskar mig just därför.

Nu känner jag mest någon slags acceptans. Som om det aldrig kommer att hända igen och att jag bara måste leva med det. Som om jag hade min chans där och då, och att jag brände den. Som om jag verkligen kommer att bli den där ensamma kvinnan som bor med sina katter och pimplar rödvin från sin bag-in-box på kvällarna och lyssnar på alla gifta vänninors klagosång över sina män.

Ni får fan lova att ni inte helt går upp i era familjer. Lova att ni kommer att träffa mig så ofta ni kan ändå och att ni bjuder mig på middagar och fester. Även om alla andra där är par. Lova att ni bjuder hem mig över jul, nyår och midsommar och andra helger när jag kommer att känna mig ensam.

Och sen, när folk börjar skilja sig får ni faktiskt se till att para ihop mig med nån het, frånskild man!

Män, män, män

Jag såg den Nya Kollegan live i dag. Först gick jag förbi hans plats och senare gick han förbi min. Han var fin. Faktiskt finare än på sin bild på Spraydate. Det är inte många som lyckas med det.

Fick ett mail på Spray av en kille som för tillfället jobbade i Göteborg och var ny på dejtingsidan. Han undrade om han fick skicka några bilder och en beskrivning av sig själv på min vanliga mailadress. Han var nämligen rädd för att jag skulle hinna försvinna under de tre veckor som han jobbar i Göteborg och inte har tid med Spraydate.

Tre veckor. Vilken optimist. Men en bra komplimang.

Inte ett pip från Recensenten. Jag messade i fredags och har inte fått något svar. Nu ikväll tog jag mig i kragen och ringde honom. Tänkte bara få klart besked om att vi lagt ner så jag slipper fundera mer på det. Men han svarade inte.

Jag vill aldrig mer flytta ut

Fy för vilken helg. Började med att packa och sortera i fredags, flyttade saker som ska sparas till en väns förråd och slängde massa grejer i lördags och städade i många timmar i söndags. 
Blev ovän med mina andrahandshyresgäster när jag tyckte att de skulle städa mer än de gjort. 
Fick i sista stund katten inkvarterad hos mamma och pappa. (Håller tummarna för att hon inte klöser på deras Carl Malmstens soffa). 

Men jag hann ändå ge guddottern en puss, äta middag med föräldrarna, dricka bubbel och ungersk aprikos-sprit hos Lena och gå på personalfest med mina fd jobbkollegor på gymet. 

Nu är jag tillbaka på jobbet. Äntligen slut på hemmajobbandet. Underbart. 

RSS 2.0